Aquest apartat té com a finalitat recollir les notícies que van apareixent sobre la relació entre la qualitat medi ambiental  i la salut de les persones. Relació que en els àmbits ecologistes i ambientalistes es ve defensant des de fa molts anys.
En aquest sentit, el MALL, des del seu inici, ha defensat que les polítiques municipals han de contemplar la triple vessant: àmbit social, econòmic i ambiental. I que sense aquesta visió transversal, difícilment el nostre municipi podrà assolir un futur més sostenible i amb una qualitat de vida garantida per a les generacions futures.

Malauradament, en el nostre municipi les persones del MALL ens hem de sentir sovint que som “massa ecologistes” i el que és pitjor, que per part de l’equip de govern (ERC i GipLL) se’ns titlli de radicals.

Nosaltres ens preguntem: és ser radical preocupar-se per la salut de les persones i del seu entorn? O és ser radical intentar donar alternatives econòmiques que siguin compatibles amb el medi ambient?

Que les notícies sobre salut i medi ambient vagin sortint a la llum pública significa que el problema existeix, que els col.lectius ecologistes i ambientalistes no anàvem errats i que és molt necessari començar a dissenyar polítiques ambientals urgents que defugin qualsevol maquillatge. I ens preocupa veure com masses polítics no fan res perquè no volen perdre vots en les eleccions municipals.
Però no tot està en mans dels polítics, els ciutadans i ciutadanes hem de prendre consciència que també en som responsables, ens agradi o no.  I que determinats hàbits quotidians haurem de modificar-los o minimitzar-los perquè ens hi va la salut col.lectiva.

Al nostre entendre, ha arribat el moment d’afrontar el tema ambiental com una qüestió col.lectiva i el que cal són polítics valents, que diguin les coses pel seu nom i que anteposin la salut pública per davant dels vots.

Des del MALL esperem que aquestes informacions siguin del vostre interès i us convidem a pensar-hi i buscar tots plegats quines podrien ser les mesures ambientals que es podrien implementar a Llinars. Us agrairíem que, en el cas que tinguéssiu referències d’algun tema en concret, ens el féssiu arribar. Moltes gràcies per endavant!