Resum de legislatura 2019-2023

20 anys del MALL defensant la qualitat democràtica, la transparència informativa, els drets socials i la natura

Breu resum d’algunes actuacions:

Hem aconseguit que:

· S’aprovés per unanimitat en el ple municipal la moció presentada pel MALL per a la protecció de la Bassa de Llinars, s’aprovés en els plens dels pobles veïns i això ha ajudat que la Generalitat reconsiderés la seva protecció.

· No es construís el circuit internacional de kàrting en el connector biològic del Pla del Morató.

· S’aturés la construcció il·legal d’un circuit de Motocròs al barri de Sanata, expressament prohibit en sòl forestal i agrícola pel planejament urbanístic vigent.

· Es publiquin articles dels grups de l’oposició a la revista municipal, un cop feta la denúncia al Síndic de Greuges, si bé no ha estat possible en cap altre mitjà públic municipal.

Hem denunciat:

· Els abocaments dels llots bentonítics a la Bassa de Llinars i ho hem fet diverses vegades en el ple municipal.

· La mort de biodiversitat (granotes i gripaus, principalment) a les rieres urbanes, a causa de les neteges inapropiades i, en el cas de la riera Giola, per l’ús de maquinària pesant.

· Que, a Llinars, hi ha gent vivint en aparcaments, sota els ponts i en infrahabitatge i hem proposat reiteradament polítiques de lloguer social.

· Hem denunciat i hem requerit informació, unes quantes vegades, en el ple municipal, pels abocaments il·legals al riu Mogent i a la riera Matavaques, en la legislatura 2019-2023.

Hem demanat:

· Durant moltes legislatures que els preus públics municipals de l’escola bressol i de l’escola de música fossin en funció del nivell de renda.

· Informació constant sobre:

· el nombre d’afectats de la COVID19 i hem exigit que es realitzessin polítiques d’ajuts al comerç local i a la ciutadania amb menys recursos, durant el període de confinament

· la festa il·legal RAVE

· la detenció dels 4 policies locals

Hem formulat:

· Suggeriments i al·legacions contra la revisió del POUM i hem estat l’única força política que hi va votar en contra de l’aprovació inicial en el ple municipal.

· Més de 250 preguntes a l’equip de govern en els plens ordinaris sobre diferents problemàtiques i necessitats, no resoltes durant la legislatura 2019-2023.

Hem presentat:

· Precs a l’equip de govern, de manera reiterada, per millorar els nivells democràtics, de transparència i de participació a Llinars.

· Mocions al ple municipal, que no van ser recolzades: 1. reconeixement de l’estat d’emergència climàtica; 2. la bicicleta com una opció estratègica de mobilitat en el procés de desconfinament; 3. suport a la ILP per a la protecció del Montseny; 4. declarar Llinars lliure d’infraestructures fotovoltaiques en els camps; 5. fomentar les instal·lacions fotovoltaiques en sostres industrials i residencials, entre d’altres mocions.

Hem treballat per:


· Convocar un ple extraordinari, amb altres grups de l’oposició, amb motiu de la detenció dels 4 policies locals, per exigir més informació, per part d’ERC i JUNTS, a la ciutadania i als grups de l’oposició.

· Fomentar que la ciutadania faci preguntes per traslladar-les a l’equip de govern en els plens municipals.

· Informar, periòdicament, a les xarxes socials sobre qüestions municipals.