EIX SOCIAL


3.   Llinars: El benviure per a tothom

Ajudem les famílies més vulnerables: taxes i tarifes públiques en funció de la Renda. 

La canalla ha de poder anar amb seguretat a les escoles: fem camins escolars per caminar-hi i per anar-hi en bicicleta. 

El jovent ha de tenir espais propis: casal autogestionat i rocòdrom públic al carrer.

La gent jove marxa perquè no hi ha ofertes laborals ni habitatge assequibles: cal diversificar l’economia local i fomentar i construir habitatge públic.

Acompanyem la gent gran: recuperem l’antic CAP com a centre de dia amb menjador i transport a demanda. 

Oferim serveis per a persones amb diversitat funcional: garantim un àmbit de teràpies per a persones amb discapacitat, més hores de logopeda municipal a les escoles i esports per a persones amb discapacitat.

 

4.   Els serveis municipals per al benestar de tota la col·lectivitat:

Equipaments per a tothom: una piscina descoberta cèntrica, rehabilitem l’antiga capella de Can Mas Bagà, recuperem l’antic CAP com a centre de dia, fem habitatge social i construïm la tercera pista esportiva.

No a linfrahabitatge i viure sota els ponts: construïm habitatge social, fomentem les cooperatives d’habitatges, creem una Borsa de lloguer Privat.

Els Serveis Socials per a tothom: anomenem-los Serveis a la Col·lectivitat, elevem els topalls mínims per a rebre ajuts, el cost dels serveis en funció de la renda, revisem els pressupostos, reduïm-ne les partides innecessàries i incrementem-ne les socials. 

Per un poble segur i amable: millorem la policia de barri, incrementem l’atenció directa a la comissaria, tant de nit com els caps de setmana, treballem col·lectivament el civisme.


5.   La cultura i leducació fan poble i són el motor de la col·lectivitat:

Cultura per a tothom: escola de música i teatre a preus populars.

La cultura, la decidim entre tots i totes: creem el Consell de la Cultura, on les entitats i el món cultural es trobin, estableixin sinergies i proposin activitats.

Cal un espai social i cultural capdavanter: fomentem la creació, la formació i la participació de les entitats, dels artistes i de la ciutadania en general. 

El Pla Educatiu és una eina col·lectiva: volem un Poble educador i cal la Comissió de seguiment del Pla.

El Consell escolar municipal només es reuneix un cop lany: fem que es converteixi en un dels motors de les propostes educatives i pedagògiques. 

Anar a lescola en companyia: creem el bici-bús escolar en bicicleta, fem exercici i reduïm l’impacte ambiental.


6.   Barris nets, bonics i ben mantinguts ajuden a viure millor: 

Manteniment i neteja igual a tots els barris: fem un Pla de manteniment i de neteja de barris, públic, amb calendari d’actuacions, amb les inversions necessàries i que millori l’accessibilitat de les voreres.

Els carrers i els espais públics han de ser per a tothom: bancs per descansar, jocs de petanca, fonts amb abeuradors per als animals, papereres amb recollida selectiva, mobiliari esportiu intergeneracional, jocs infantils a l'ombra a l'estiu. 

La higiene de lespai públic ens pertoca a tothom: implementem la recollida de mostres d’ADN dels gossos per identificar-ne els amos incívics, segons l'Ordenança Cívica.

Lenjardinament urbà ha de ser autòcton i amb manteniment ecològic: plantació d’arbrat per reduir la calor a l’estiu i enjardinament d’escocells i parterres, pensant en la biodiversitat.

 

7.   La salut ens importa: 

El Pla de Salut és una eina per a tota la col·lectivitat: cal la implicació de tothom, crear una Comissió de seguiment i coordinar CAP, escoles, serveis socials, ciutadania i Ajuntament. 

S'ha de millorar el servei de logopèdia i psicopedagogia municipals: incrementar-ne els ajuts econòmics i les hores disponibles.

Cuidem els cuidadors: amb suport psicològic i emocional, amb ajudes econòmiques, amb la Borsa municipal de material sanitari. Ajudem a conciliar el temps de cura i el del treball. 

Establim refugis climàtics per a lestiu: obrim equipaments municipals a les vacances i repensem l’arbrat públic per minvar l’efecte illa de calor.

La situació ambiental afecta les persones: creem el protocol de salut ambiental, que informi periòdicament dels nivells de contaminació de l’aire i de l’aigua.