EIX FEMINISTA
8. Les dones volem participar i ser decisives:
Recuperem la memòria històrica de les dones de Llinars: volem més carrers, places i equipaments amb nom de dona.
Les dones opinem i proposem: creem el Consell Consultiu de les Dones, que tingui opinió sobre tots els àmbits municipals (urbanisme, medi ambient, espai públic i manteniment, cures, salut, educació, cultura, etc.).
Impulsem els debats polítics en clau feminista: les regidores dels grups municipals a l’Ajuntament han d’abanderar la presència política de les dones.
Fem un disseny urbanístic i de l’espai públic feministes: han de ser debatuts i dissenyats també per les dones.
La tecnologia i l’empresariat amb nom de dona: creem activitats liderades per dones com a referents.
Treballem per una economia feminista: la vida com a centre i per davant de l’economia.
9. Llinars, lliure de violència masclista i micromasclismes:
El Pla d’igualtat de gènere ja no és vigent des de l’any 2014: cal actualitzar-lo i crear-ne la comissió de seguiment.
Realitzar el Pacte Local Contra les Violències Masclistes: com a una eina eficaç que articuli el treball de tots els agents implicats en la lluita contra el masclisme en totes les seves manifestacions.
Reconèixer i visibilitzar la violència contra les dones: continuarem realitzant xerrades que posin en evidència el “sostre de vidre”, els micromasclismes, la violència virtual o digital, els 365 dies de l'any.
La precarietat econòmica també és violència: millorem les oportunitats econòmiques per a les dones.
10. Generem economia amb nom de dona:
Que la contractació externa de l’Ajuntament en els àmbits tècnics també tingui nom de dona: no perpetuem la visió únicament masculina en l’arquitectura, l’urbanisme, el medi ambient, l’enginyeria, etc.
L’espai per a les dones emprenedores és necessari: des de la regidoria de Promoció econòmica incentivem un viver d’empreses per a dones emprenedores que generin sinergies professionals
La formació de les dones és primordial: per superar situacions de risc social i poder assolir la seva independència econòmica. Cal treballar per millorar els cicles formatius, tant en l’educació formal com en la no formal.
11. Els treball de cura i l’atenció a les persones és un dret social i ciutadà i és responsabilitat de les dones i dels homes:
Donar valor als treballs de cura i atenció a les persones: cal posar-los al centre i crear un Protocol de les Cures compartit per dones i homes. Crear espais de debat, coneixement, intercanvi i treball en xarxa.
Crear línies formatives centrades en els treballs de cura: cal la professionalització i la dignificació dels treballs de cura.
Crear una Borsa municipal per als treball de cures: l’objectiu és que les persones formades en la millora dels treballs de cura tinguin sortides laborals i gaudeixin de la confiança de la ciutadania.
Afavorir l’accessibilitat als serveis de cures de proximitat: el cost del servei ha de ser en funció de la renda i equitatiu per a tothom, amb la creació d’un fons econòmic per subvencionar-lo.
12. Eliminem les desigualtats i violències contra el col·lectiu LGTBI+
El feminisme vol visibilitzar la diversitat: anomanem El Punt Dona i col·lectiu LGTBI i incorporem la perspectiva de diversitat sexual i de gènere en els serveis municipals.
Creem el Protocol de prevenció d’agressions contra el col·lectiu: oferim eines de prevenció, detecció i protecció de situacions d’assetjament i discriminació per orientació sexual i d’identitat de gènere.
Cal defensar la diversitat sexual en el municipi: continuarem treballant en els àmbits sociosanitari, educatiu, laboral i legal.
L’educació en la diversitat i la llibertat: continuar treballant en les escoles sobre les diferents opcions i identitats sexuals i contra l’assetjament escolar per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere.
L’administració local ha d’atendre
les necessitats del col·lectiu LGTBI: en la contractació i en les
concessions, en l’ocupació de les persones. Incentivar la participació del
moviment LGTBI.